HORKÝ

Jan

„Pro každého šéfkuchaře je klíčové, s jak kvalitními ingrediencemi ve své kuchyni pracuje. Poctivost, čerstvost, stálá kvalita i praktické balení pro gastroprovoz, to vše jsem našel u produktů, které nabízí společnost Lactalis Foodservice. Díky těmto produktům se já i můj tým můžeme spolehnout na perfektní výsledek každého pokrmu.“

Jan Horký Podpis

JAN HORKÝ, ŠÉFKUCHAŘ A AMBASADOR ZNAČKY LACTALIS FOODSERVICE CZ

Šéfkuchař Jan Horký je ambasadorem produktů pro profesionální kuchyni skupiny Lactalis na českém trhu. Sám má za sebou bohaté zkušenosti ze své profesní dráhy v českých i zahraničních restauracích a získal nejedno ocenění v národních i mezinárodních soutěžích, například ocenění Kuchař roku České republiky.

ŠÉFKUCHAŘ JAN HORKÝ, AMBASADOR LACTALIS FOODSERVICE, ZÍSKAL 3. MÍSTO NA JEDNÉ Z NEJPRESTIŽNĚJŠÍCH KUCHAŘSKÝCH SOUTĚŽÍ
NA SVĚTĚ

Soutěž International Catering Cup se konala v lednu 2023 v kolébce gastronomie, ve francouzském Lyonu, a český tým na ní zazářil se svým menu. Gratulujeme Janu Horkému i jeho týmu, který reprezentoval Českou republiku.

Kromě českého týmu ve složení šéfkuchařů Jana Horkého a Radka Davida se soutěže zúčastnilo dvanáct špičkových kulinářských týmů z celého světa, např. z Nového Zélandu, Singapuru, Vietnamu, USA, Francie nebo Mexika. Na prvním místě se umístil tým z USA, druhé místo patřilo domácímu týmu z Francie a krásné třetí vybojovali čeští šéfkuchaři, kteří dokázali, že i tak malá země, jako je Česká republika, je zastoupená špičkami ze světa gastronomie.

CNCT SIRHA 2023
Lyon Sirha 2024

Zadání pro letošní soutěžící bylo zajímavé a čeští kuchaři vítězné menu připravili také za použití másla značky Président:

  • Mini předkrmy (presované kuře, kuřecí ravioli s kaviárem a zeleninový předkrm s kaviárem)
  • Rybí balotina a vol-au-vent (francouzské plněné pečivo z listového těsta plněné rybami a mušlemi)
  • Variace z vepřového masa (panenka, bůček, líčka), chorizo omáčka a příloha ze zeleniny zakoupené v Metru
  • Čokoláda a káva (dort o průměru 16 cm, mini dezert, kávové soufflé s čokoládovým středem)

Soutěž trvala celé čtyři dny a i samotné konání má svůj přesně stanovený harmonogram a pravidla. První den se kuchaři zabydlují v kuchyních, druhý den je věnován nákupu surovin, třetí den týmy vaří asi deset hodin a čtvrtý den se pokrmy finalizují v otevřených kuchyních na výstavišti. Soutěžnímu klání přihlíží několik tisíc diváků a nechybí povzbuzování týmů, vlajky a pořádný hluk. „Navíc si ve Francii šéfkuchařů nesmírně váží. I z nás se na těch pár dní staly celebrity,“ říká s úsměvem Jan Horký, ambasador produktů pro profesionální gastronomii našich značek z Lactalis Foodservice.

PODPORUJEME NÁRODNÍ TÝM KUCHAŘŮ A CUKRÁŘŮ ČR!

Cílem Národního týmu kuchařů a cukrářů je reprezentovat to nejlepší. A stejně tak jako tento tým i my ctíme tradice svého řemesla s respektem k trendům a potřebám moderní gastronomie. Jsme hrdí na tuto spolupráci, možnost podílet se a reprezentovat naše kvalitní produkty v profesionální kuchyni.

Tomatový vývar s fazolemi a parmazánem:

  • 1 kg masitá rajčata
  • 1 lzeleninový vývar
  • 200 g bílé fazole
  • 1 dl olivový olej
  • 200 g parmazán Galbani
  • 20 g bazalka

 

  • 100 g stonky z rajčat
  • pepř
  • sůl

POSTUP:

  1. Do zeleninového vývaru dáme rajčata a stonky,
    které předtím upečeme při 180 °C 30 minut.
  2. Pak je vaříme ve vývaru 2 hodiny.
    Vývar procedíme přes plátno a ochutíme solí.
  3. Do vývaru dáme vařit bílé fazole.
  4. Podáváme s tenkými plátky parmazánu, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.
Italská Tomatový vývar s fazolemi a parmazánem

SUROVINY:

  • 1 kg masitá rajčata
  • 1 lzeleninový vývar
  • 200 g bílé fazole
  • 1 dl olivový olej
  • 200 g parmazán Galbani
  • 20 g bazalka

 

  • 100 g stonky z rajčat
  • pepř
  • sůl
Italská Tomatový vývar s fazolemi a parmazánem

POSTUP:

  1. Do zeleninového vývaru dáme rajčata a stonky,
    které předtím upečeme při 180 °C 30 minut.
  2. Pak je vaříme ve vývaru 2 hodiny.
    Vývar procedíme přes plátno a ochutíme solí.
  3. Do vývaru dáme vařit bílé fazole.
  4. Podáváme s tenkými plátky parmazánu, bazalkou a nakonec zakápneme olivovým olejem.

Parmigiano Reggiano DOP

Sýr původem z Itálie s chráněným označením původu (D.O.P.) – v přirozených podmínkách zraje nejméně 16 měsíců, dokud nezíská pro něj typickou nazlátlou barvu, lehce zrnitou strukturu a ořechovou chuť, ve strouhané formě je nezastupitelný na sypání těstovin, rizota a dalších pokrmů.

Parmigiano Reggiano DOP
  • SÝR Z ITÁLIE
  • OŘECHOVÁ CHUŤ
  • IDEÁLNÍ K POSYPÁNÍ POKRMŮ

Parmigiano Reggiano DOP

Sýr původem z Itálie s chráněným označením původu (D.O.P.) – v přirozených podmínkách zraje nejméně 16 měsíců, dokud nezíská pro něj typickou nazlátlou barvu, lehce zrnitou strukturu a ořechovou chuť, ve strouhané formě je nezastupitelný na sypání těstovin, rizota a dalších pokrmů.

  • SÝR Z ITÁLIE
  • OŘECHOVÁ CHUŤ
  • IDEÁLNÍ K POSYPÁNÍ POKRMŮ

NAŠI DALŠÍ KUCHAŘI

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé