Jemný, lahodný a nápaditý, takový je recept na tvarohovou žemlovku servírovanou se zmrzlinou. To vše doplněno černým rybízem.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1000 g toastový chléb
  • 250 g měkký tvaroh
  • 100 g bílky
  • 150 g cukr krystal
  • 150 g máslo
  • 350 g Selský jogurt bílý Kunín
  • 50 g med
  • 0,5 dl citronová šťáva
  • 1 ks skořice celá
  • 50 g cukr moučka
  • 5 g tymián
  • 300 g černý rybíz
  • 100 g zakysaná smetana Kunín 15%
  • 300 g jablka

POSTUP:

  1. Med rozvaříme s bílým jogurtem, přidáme citronovou šťávu a necháme zamrazit.
  2. Toastový chléb opečeme a pomažeme máslem. Prokládáme jablky, tvarohem a ochutíme skořicí a cukrem.
  3. Dáme péci ve formě při 180 °C na 15 minut. Pak na žemlovku dáme vyšlehaný bílkový sníh s cukrem. Zapečeme při 220 °C 5 minut. Podáváme.
  4. Celý pokrm doplníme skořicí a černým rybízem marinovaným pár minut v medu a tymiánem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé