Efektní kachní prsa podávaná s nasládlým karotkovým krémem, zjemněným smetanou. Překvapte hosty zajímavým pokrmem plným chuti.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1000 g kachní prsa
  • 500 g karotka
  • 100 g med
  • 50 g cukr krystal
  • 2 dl smetana
  • 2 dl aceto balsamico
  • 2 g bylinky a klíčky
  • 50 g máslo
  • 2 dl olej olivový

POSTUP:

  1. Kachní prsa lehce osolíme a dáme zaudit sladkým dřevem na přibližně 10 minut. Poté kachní prsa vložíme do konvektomatu na 60 minut při 62 °C.
  2. Prsa necháme zachladit a krájíme na jednotlivé porce. Aceto balsamico svaříme s medem a přidáme želatinu. Necháme zatuhnout a krájíme na porce.
  3. Karotku opečeme na oleji. Přidáme cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme smetanou Kunín 31%.
  4. Rozvaříme a rozmixujeme na hladké purée. Pokrm doplníme bylinkami.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé