Líčka na víně zná každý, ale s křenovou omáčkou je vyšvihnete do nové roviny. Překvapte ostatní gurmánským zážitkem a oživením tradiční klasiky.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 2200 g vepřová líčka
  • sůl
  • 200 g cibule
  • 4 dl smetana Kunín
  • 3 dl zeleninový vývar
  • 300 g křen
  • 1000 g toastový chléb
  • 5 ks vejce
  • 150 g máslo
  • 300 g špenát listový
  • 2 dl polotučné mléko Kunín
  • 2 g tymián
  • 1 dl olej slunečnicový
  • 1 dl olej olivový

POSTUP:

  1. Cibuli opečeme na oleji a přidáme vepřová líčka. Zalijeme vývarem. Přidáme křen a smetanu. Dusíme doměkka.
  2. Pak maso vyndáme, omáčku zjemníme máslem a rozmixujeme. Vložíme maso a hned podáváme.
  3. Toastový chléb nakrájíme na kostky a upečeme. Necháme vychladit. Oddělíme od sebe bílky a žloutky. Pak přidáme žloutky a v mléce rozmixovaný špenát. Osolíme a přidáme sníh z bílků.
  4. Dáme do formy a pečeme při 180 °C 25 minut. Pak krájíme na porce. Pokrm doplníme lístky špenátu v olivovém oleji.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé