Líčka na víně zná každý, ale s křenovou omáčkou je vyšvihnete do nové roviny. Překvapte ostatní gurmánským zážitkem a oživením tradiční klasiky.
180 minut
Vegetarian
SUROVINY:
2200 g vepřová líčka
sůl
200 g cibule
4 dl smetana Kunín
3 dl zeleninový vývar
300 g křen
1000 g toastový chléb
5 ks vejce
150 g máslo
300 g špenát listový
2 dl polotučné mléko Kunín
2 g tymián
1 dl olej slunečnicový
1 dl olej olivový
POSTUP:
Cibuli opečeme na oleji a přidáme vepřová líčka. Zalijeme vývarem. Přidáme křen a smetanu. Dusíme doměkka.
Pak maso vyndáme, omáčku zjemníme máslem a rozmixujeme. Vložíme maso a hned podáváme.
Toastový chléb nakrájíme na kostky a upečeme. Necháme vychladit. Oddělíme od sebe bílky a žloutky. Pak přidáme žloutky a v mléce rozmixovaný špenát. Osolíme a přidáme sníh z bílků.
Dáme do formy a pečeme při 180 °C 25 minut. Pak krájíme na porce. Pokrm doplníme lístky špenátu v olivovém oleji.