Úžasný dezert, který je jako stvořený pro slavnostní vánoční menu.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 8 cukrářských piškotů
  • 120 g malin
  • 250 g jahod
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 4 vejce
  • 310 g cukru krupice
  • 250 g Galbani Mascarpone

POSTUP:

  1. Do sklenic na poháry nalámejte cukrářské piškoty. V rendlíku přiveďte k varu 60 g omytých malin a 200 g omytých jahod se dvěma lžícemi třtinového cukru. Vše svařte na sirup a propasírujte přes sítko do misky.
  2. V míse vyšlehejte 4 žloutky se 140 g cukru do pěny. V jiné míse vyšlehejte zbylé 4 bílky a 120 g cukru krupice do polotuhého sněhu. V další míse vyšlehejte dohladka 250 g mascarpone Galbani. Polovinu mascarpone vmíchejte stěrkou do žloutkové pěny a druhou do bílkové a dejte vychladit do lednice.
  3. Na rozpálené pánvi nechte rozpustit 50 g cukru krupice na karamel. Karamel pomocí lžíce nakapejte opatrně cákanci na plech opatřený pečicím papírem a nechte ztuhnout.
  4. Do sklenic nalijte ovocný sirup přes piškoty. Navrch dejte žloutkový krém a na něj bílkový krém. Zbytek poháru ozdobte omytými zbylými malinami a jahodami. Karamel nalámejte na větší kusy a dozdobte. Buon appetito!

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé