Slavnostní dezert s křupavým sněhovým korpusem a nadýchanou šlehačkou, zdobený čerstvým ovocem. Ideální pro sladké zakončení vánočního hodování.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 7 vajec
  • 440 g cukru krupice
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 ½ lžíce vanilkového extraktu
  • ½ lžíce citronové šťávy
  • 50 ml vody
  • 125 g brusinek
  • 75 g zrníček granátového jablka
  • 70 ml pomerančového džusu
  • 250 ml smetany ke šlehání 31 % Mlékárna Kunín
  • 250 g mascarpone Galbani
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu

POSTUP:

  1. Troubu předehřejeme na 90 °C horkovzduch. Plech vyložíme pečicím papírem a nakreslíme na něj dva kruhy o průměru 25 cm a 10 cm pro tvar věnce. V robotu začneme šlehat bílky na střední rychlost. Jakmile se vytvoří pěna, postupně přisypáváme cukr a na nejvyšší rychlost šleháme do tuhých lesklých špiček (asi 12 minut).
  2. Do pevně vyšlehané bílkovocukrové směsi opatrně vmícháme kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a citronovou šťávu. Směs přeneseme na plech a vytvarujeme věnec mezi nakreslenými kruhy. Pečeme 2 hodiny při 90 °C, poté troubu vypneme a necháme věnec chladnout v uzavřené troubě, ideálně přes noc.
  3. Svaříme vodu s cukrem, necháme vychladnout a přelijeme přes brusinky. Brusinky necháme přes noc v lednici. Druhý den je obalíme v cukru. Na ovocnou směs svaříme brusinky, granátové jablko, cukr a pomerančový džus, dokud směs nezhoustne. Poté ji lehce rozmixujeme a přecedíme.
  4. Vyšleháme smetanu ke šlehání 31 % Mlékárna Kunín s mascarpone Galbani a vanilkovým extraktem do měkkých špiček. Vmícháme několik lžic ovocné směsi, aby vzniklo jemné mramorování. Krém naneseme na vychladlou pavlovu a ozdobíme brusinkami v cukru, granátovým jablkem a čerstvým rozmarýnem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé