Ikonický italský dezert, který si získal oblibu po celém světě. Jeho příprava je nenáročná. Šéfkuchař Honza Horký zvolil tentokrát netradiční plating a ozvláštnil tento recept granátovým jablkem.
15 minut
Vegetarian
SUROVINY:
1 l směsi pro přípravu tiramisu Galbani
30 g kakaa
100 g granátového jablka
360 g cukrářských piškotů
100 ml silné černé kávy
Klíčky a bylinky na ozdobu
POSTUP:
Vychlazenou směs pro přípravu tiramisu Galbani přelijeme do mísy a šleháme 5 minut do pěny. Necháme 5 minut zachladit a pomocí cukrářského sáčku vymačkáme krém na talíř.
Piškoty nakrájíme nebo rozlomíme, lehce namočíme v kávě a následně obalíme v kakau.
Připravené piškoty přendáme na talíř ke krému.
Dezert ozdobíme granátovým jablkem, bylinkami a posypeme kakaem.