Pozdvihněte telecí svíčkovou a připravte ji v sous vide a zkombinujte se smrži v jemné omáčce.
300 minut
Bezlepek
SUROVINY:
1800 g telecí svíčková
100 g šalotka
100 g smrže sušené
1500 g brambory
4 dl smetana Kunín 31%
sůl
2 dl olej olivový
pepř bílý
100 g petržel
300 g máslo Président Tourage 84%
1 dl demi glace
POSTUP:
Telecí svíčkovou osolíme a připravíme „sous vide“ při 60 °C asi 1 hodinu. Pak svíčkovou zprudka opečeme na oleji. Šalotku opečeme na oleji a přidáme namočené smrže.
Zalijeme smetanou a vaříme cca 15 minut. Přidáme demi glace a máslo. Rozmixujeme a podáváme.
Zbytek smržů opečeme na másle a podáváme v celku. Brambory vykrájíme na pravidelné tvary, dáme je do osoleného přepuštěného másla a při 70 °C necháme asi 1 hodinu změknout. Pak je zprudka opečeme.
Petržel vaříme ve smetaně a pak rozmixujeme. Procedíme a ochutíme solí. Dáme do espumy a stříkáme k bramborám.