Pozdvihněte telecí svíčkovou a připravte ji v sous vide a zkombinujte se smrži v jemné omáčce.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1800 g telecí svíčková
  • 100 g šalotka
  • 100 g smrže sušené
  • 1500 g brambory
  • 4 dl smetana Kunín 31%
  • sůl
  • 2 dl olej olivový
  • pepř bílý
  • 100 g petržel
  • 300 g máslo Président Tourage 84%
  • 1 dl demi glace

POSTUP:

  1. Telecí svíčkovou osolíme a připravíme „sous vide“ při 60 °C asi 1 hodinu. Pak svíčkovou zprudka opečeme na oleji. Šalotku opečeme na oleji a přidáme namočené smrže.
  2. Zalijeme smetanou a vaříme cca 15 minut. Přidáme demi glace a máslo. Rozmixujeme a podáváme.
  3. Zbytek smržů opečeme na másle a podáváme v celku. Brambory vykrájíme na pravidelné tvary, dáme je do osoleného přepuštěného másla a při 70 °C necháme asi 1 hodinu změknout. Pak je zprudka opečeme.
  4. Petržel vaříme ve smetaně a pak rozmixujeme. Procedíme a ochutíme solí. Dáme do espumy a stříkáme k bramborám.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé