Tradiční recept v moderním pojetí. Šunková rolka z prosciutta s lehkou křenovou pěnou. Výborná varianta klasického předkrmu.
270 minut
Bezlepek
SUROVINY:
800 g prosciutto crudo Galbani
15 g plátková želatina
3 dl vývar z oháňky
50 g petržel plochá
sůl
1 dl olivový olej
vinný ocet
500 g okurka
100 g med
4 dl smetana Kunín
100 g hořčice dijonská
5 g bylinky
100 g křen
1 ks citron
50 g cukr krystal
POSTUP:
Prosciutto crudo Galbani nakrájíme na kostičky. Ve vývaru rozmixujeme petržel a přidáme 2/3 želatiny. Ochutíme solí a lehce octem.
Smícháme se šunkou a necháme zatuhnout. Poté krájíme jednotlivé porce. Křen nastrouháme a lehce opečeme na másle.
Přidáme třetinu smetany a rozmixujeme dohladka. Přidáme zbytek želatiny. Necháme rozpustit a smícháme s vyšlehanou smetanou Kunín 31% a necháme takto nachystanou pěnu zatuhnout.
Okurku zbavíme slupky a vykrojíme z ní pravidelné válečky, ochutíme cukrem a citronovou šťávou. Zavakuujeme a necháme přibližně 30 minut marinovat. Med smícháme s hořčicí a olejem a vytvoříme hladký dresink.