Tradiční recept v moderním pojetí. Šunková rolka z prosciutta s lehkou křenovou pěnou. Výborná varianta klasického předkrmu.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 800 g prosciutto crudo Galbani
  • 15 g plátková želatina
  • 3 dl vývar z oháňky
  • 50 g petržel plochá
  • sůl
  • 1 dl olivový olej
  • vinný ocet
  • 500 g okurka
  • 100 g med
  • 4 dl smetana Kunín
  • 100 g hořčice dijonská
  • 5 g bylinky
  • 100 g křen
  • 1 ks citron
  • 50 g cukr krystal

POSTUP:

  1. Prosciutto crudo Galbani nakrájíme na kostičky. Ve vývaru rozmixujeme petržel a přidáme 2/3 želatiny. Ochutíme solí a lehce octem.
  2. Smícháme se šunkou a necháme zatuhnout. Poté krájíme jednotlivé porce. Křen nastrouháme a lehce opečeme na másle.
  3. Přidáme třetinu smetany a rozmixujeme dohladka. Přidáme zbytek želatiny. Necháme rozpustit a smícháme s vyšlehanou smetanou Kunín 31% a necháme takto nachystanou pěnu zatuhnout.
  4. Okurku zbavíme slupky a vykrojíme z ní pravidelné válečky, ochutíme cukrem a citronovou šťávou. Zavakuujeme a necháme přibližně 30 minut marinovat. Med smícháme s hořčicí a olejem a vytvoříme hladký dresink.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé