Typické letní gazpacho. Svěží chuť slunné Itálie doplněná o ty nejjemnější mini mozzarellky. Navrch svěží bazalková espuma, která se rozplyne na jazyku.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 700 g drcená rajčata
  • 500 g masitá rajčata čerstvá
  • 2 dl olivový olej
  • 200 g šalotka
  • 50 g bazalka
  • 3 dl smetana Kunín 31%
  • sůl
  • pepř bílý
  • 300 g mini mozzarella Galbani
  • 6 dl zeleninový vývar
  • 50 g cukr krystal

POSTUP:

  1. Na oleji opečeme šalotku a přidáme masitá rajčata a cukr, který zkaramelizujeme.
  2. Přidáme drcená rajčata a zeleninový vývar. Vaříme asi 20 minut.
  3. Pak rozmixujeme a vychladíme. Do polévky přidáme mini mozzarellu. Smetanu rozmixujeme s olejem a bazalkou.
  4. Procedíme a stříkáme espumu. Celý pokrm doplníme bílým pepřem a lístky bazalky.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé