Typické letní gazpacho. Svěží chuť slunné Itálie doplněná o ty nejjemnější mini mozzarellky. Navrch svěží bazalková espuma, která se rozplyne na jazyku.
50 minut
VegetarianBezlepek
SUROVINY:
700 g drcená rajčata
500 g masitá rajčata čerstvá
2 dl olivový olej
200 g šalotka
50 g bazalka
3 dl smetana Kunín 31%
sůl
pepř bílý
300 g mini mozzarella Galbani
6 dl zeleninový vývar
50 g cukr krystal
POSTUP:
Na oleji opečeme šalotku a přidáme masitá rajčata a cukr, který zkaramelizujeme.
Přidáme drcená rajčata a zeleninový vývar. Vaříme asi 20 minut.
Pak rozmixujeme a vychladíme. Do polévky přidáme mini mozzarellu. Smetanu rozmixujeme s olejem a bazalkou.
Procedíme a stříkáme espumu. Celý pokrm doplníme bílým pepřem a lístky bazalky.