Vyzkoušejte na jarní menu přidat smetanový krém z hrášku, který doplní jarní jedlé květiny.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 30 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • ¼ pórku
  • 500 g zeleného chřestu
  • 500 g hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 1 hrst čerstvé máty
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml zakysané smetany Kunín 15%
  • 1 hrst hráškových výhonků
  • 1 hrst jedlých květů
  • 2 lžičky černého sezamu

POSTUP:

  1. V hrnci rozpalte 30 ml oleje. Česnek očistěte a prolisujte. Pórek omyjte a nakrájejte na kolečka. Česnek spolu s pórkem zprudka orestujte. Pak stáhněte stupeň ohřevu. Chřest omyjte a zbavte dřevnatých částí. Hrst hrášku a 4 stonky dejte stranou a schovejte na ozdobu. Zbylý chřest nakrájejte na kousky a spolu s hráškem vsypte do hrnce k pórku. Vše rychle orestujte a zalijte připraveným vývarem.
  2. Polévku vařte 12 minut mírným probubláváním. Bylinky omyjte a rozdělte na poloviny. Jednu polovinu vsypte do hrnce 1 minutu před koncem vaření.
  3. Polévku rozmixujte ponorným mixérem na hladký krém. Dochuťte solí a pepřem a vmíchejte polovinu zakysané smetany Kunín.
  4. Polévku servírujte horkou. Hladinku ozdobte trochou zakysané smetany Kunín, nakrájeným chřestem, hráškem, hráškovými výhonky, jedlými květy a černým sezamem. Dobrou chuť!

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé