Známe chutě, kterým nikdo neodolá. Zkuste lahodnou koblihu v kombinaci s jablky a skořicí. Vše je na závěr zjemněno zakysanou smetanou.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 300 g mouka hladká
  • 40 g droždí
  • 300 g jablka
  • 2 dl jablkový džus
  • 350 g zakysaná smetana Kunín 15%
  • 1 g skořice mletá
  • 10 ks skořice celá
  • 3 cl rum
  • 50 g cukr krystal
  • 1 cl vaječný likér
  • 50 g máslo Président Tourage 84%
  • 5 g meduňka
  • 10 g cukr moučka
  • 2 ks vejce
  • 1 ks limetka

POSTUP:

  1. Mouku smícháme s vejci, cukrem, vaječným likérem, rumem a přidáme kvásek z droždí a mléka.
  2. Vytvoříme hladké těsto a necháme ho nakynout. Pak smažíme koblihy, které před podáváním lehce obalíme v mleté skořici.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a limetkovou šťávou. Jablka nakrájíme na kostičky a vaříme v jablkovém džusu. Podáváme teplé.
  4. Zbytek jablka nakrájíme na ozdobu a pokapeme limetkovou šťávou.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé