Vyšperkovaná variace na uzené s křenovou omáčkou. Uzený jazyk s jemnou pěnou s čerstvým křenem. Kdo by něco namítal na klasiku všech klasik?

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1300 g uzený hovězí jazyk
  • 200 g červená cibule
  • 1 dl olivový olej
  • 200 g křen čerstvý
  • 350 g kyselá okurka
  • 50 g pažitka
  • 5 dl smetana Kunín 31%
  • 1 dl ocet
  • 250 g chléb
  • 10 g tymián
  • 20 g petržel plochá
  • pepř

POSTUP:

  1. Hovězí jazyk uvaříme doměkka a po vychlazení nakrájíme na malé kostičky, ochutíme pepřem, octem a přidáme olivový olej.
  2. Přidáme nasekanou pažitku a petržel. Do salátu před podáváním zamícháme červenou cibulku nakrájenou na měsíčky.
  3. Smetanu svaříme s nastrouhaným křenem. Pak procedíme a ochutíme solí.
  4. Dáme do espumové láhve a necháme vychladit. Následně stříkáme pěnu. Pokrm doplníme nakrájenou kyselou okurkou a opečeným chlebem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé