Navnaďte své chuťové buňky předkrmem zajímavých chutí. Křupavé a chuťově výrazné krokety z fety vás zaručeně překvapí.
60 minut
Vegetarian
SUROVINY:
500 g kaštany vakuované
1,5 kg salát římský
200 ml Bio mléko Kunín
50 g máslo Président Tourage 84%
50 g cukr krystal
100 ml slunečnicový olej
sůl
100 g feta Salakis Président
100 g strouhanka
olej na smažení
10 g med
50 ml olivový olej
50 g pažitka
POSTUP:
Na másle opečeme kaštany. Pár jich necháme stranou. Opečené kaštany zalijeme mlékem a smetanou. Vaříme doměkka.
Poté rozmixujeme do hladkého pyré. Ochutíme solí a cukrem. Med smícháme s olivovým olejem. Římský salát nakrájíme na čtvrtiny.
Zbylé kaštany dopečeme na másle s cukrem a necháme lehce zkaramelizovat. Můžeme lehce osolit. Fetu rozmačkáme a smícháme s nasekanou pažitkou. Ochutíme solí a vytvarujeme kulaté krokety.
Obalíme ve vejci a poté ve strouhance. Ihned smažíme dokřupava. Servírujeme salát zakápnutý medovou zálivkou, krokety a opečené kaštany.