Jednoduchý recept na tradiční polévku, která překvapí svou jemností. Chuť smetany podtrhnutá zemitostí hrachu a brambor. Krutony přidávají křupavou texturu.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 500 g hrách žlutý
  • 200 g cibule
  • 1 dl olej slunečnicový
  • 1 g kmín mletý
  • sůl
  • 4 dl smetana Kunín 31%
  • 3 dl zeleninový vývar
  • 200 g brambory
  • 2 ks vejce
  • 200 g toastový chléb
  • 150 g máslo Président Tourage 84%

POSTUP:

  1. Čtyři hodiny před začátkem přípravy namočíme hrách. Na oleji opečeme cibuli a přidáme namočený hrách. Přidáme vývar a rozvaříme.
  2. Pak přidáme smetanu a máslo. Rozmixujeme a podáváme.
  3. Toastový chléb namočíme do vejce, obalíme v bramborové slámě a smažíme.
  4. Polévku doplníme olivovým olejem s mletým kmínem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé