Jednoduchý recept na tradiční polévku, která překvapí svou jemností. Chuť smetany podtrhnutá zemitostí hrachu a brambor. Krutony přidávají křupavou texturu.
120 minut
Vegetarian
SUROVINY:
500 g hrách žlutý
200 g cibule
1 dl olej slunečnicový
1 g kmín mletý
sůl
4 dl smetana Kunín 31%
3 dl zeleninový vývar
200 g brambory
2 ks vejce
200 g toastový chléb
150 g máslo Président Tourage 84%
POSTUP:
Čtyři hodiny před začátkem přípravy namočíme hrách. Na oleji opečeme cibuli a přidáme namočený hrách. Přidáme vývar a rozvaříme.
Pak přidáme smetanu a máslo. Rozmixujeme a podáváme.
Toastový chléb namočíme do vejce, obalíme v bramborové slámě a smažíme.