Vyzkoušejte perník povýšit na jinou úroveň. Inspirujte se neotřelou kombinací sladkého melounu Cantaloupe s balzamikem.
60 minut
Vegetarian
SUROVINY:
300 g mouka polohrubá
3 ks vejce
1 dl Selské mléko Kunín
1 ks kypřicí prášek
2 g perníkové koření
5 g kakao
3 ks citron
2 dl smetana Kunín 31%
50 g máslo Président Tourage 84%
150 g meloun Cantaloupe
0,5 dl bílé aceto balsamico
100 g cukr krystal
50 g med
2 dl tmavé aceto balsamico
POSTUP:
Vejce vyšleháme s cukrem. Mléko smícháme s perníkovým kořením a kakaem. Vše smícháme, přidáme mouku a kypřicí prášek.
Vyšleháme a dáme do trouby péci při 150 °C na 15 minut. Po upečení necháme vychladit.
Citronovou šťávu svaříme s cukrem a přidáme smetanu. Ve chvíli, kdy nám poleva zesklovatí, necháme vychladit a nalijeme na koláč. Necháme zatuhnout v lednici. Pak posypeme sušenými květy.
Máslo rozpustíme, přidáme vykrojený meloun a bílé balzamiko a vaříme přibližně 3 minuty. Hned vychladíme!! Tmavé balzamiko svaříme s medem a vychladíme. Při servírování použijeme jako omáčku.