Vyzkoušejte perník povýšit na jinou úroveň. Inspirujte se neotřelou kombinací sladkého melounu Cantaloupe s balzamikem.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 300 g mouka polohrubá
  • 3 ks vejce
  • 1 dl Selské mléko Kunín
  • 1 ks kypřicí prášek
  • 2 g perníkové koření
  • 5 g kakao
  • 3 ks citron
  • 2 dl smetana Kunín 31%
  • 50 g máslo Président Tourage 84%
  • 150 g meloun Cantaloupe
  • 0,5 dl bílé aceto balsamico
  • 100 g cukr krystal
  • 50 g med
  • 2 dl tmavé aceto balsamico

POSTUP:

  1. Vejce vyšleháme s cukrem. Mléko smícháme s perníkovým kořením a kakaem. Vše smícháme, přidáme mouku a kypřicí prášek.
  2. Vyšleháme a dáme do trouby péci při 150 °C na 15 minut. Po upečení necháme vychladit.
  3. Citronovou šťávu svaříme s cukrem a přidáme smetanu. Ve chvíli, kdy nám poleva zesklovatí, necháme vychladit a nalijeme na koláč. Necháme zatuhnout v lednici. Pak posypeme sušenými květy.
  4. Máslo rozpustíme, přidáme vykrojený meloun a bílé balzamiko a vaříme přibližně 3 minuty. Hned vychladíme!! Tmavé balzamiko svaříme s medem a vychladíme. Při servírování použijeme jako omáčku.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé