Pečený candát se zeleninou konfitovanou v másle a curry omáčkou
Lehký hlavní chod, který spojuje jemné rybí maso s exotickými tóny. Doplněný máslovou zeleninou přináší pokrm spojení chutí a textur ideální pro slavnostní stůl.
60 minut + 30 minut chlazení
10 PORCÍ
Bezlepek
SUROVINY:
500 g mrkve
500 g brambor
500 g celeru
600 g másla Tourage 84 % Président
1 300 g filetu candáta
100 g šalotky
5 g kari koření
1 000 ml smetany ke šlehání 31 % Mlékárna Kunín
15 g klíčků salátů
Sůl
POSTUP:
Z mrkve, brambor a celeru vykrojíme kuličky. V hrnci rozehřejeme 500 g másla Tourage 84 % Président na teplotu 80 °C. Zeleninu vložíme do rozpuštěného másla a necháme konfitovat 30 minut, dokud nezměkne.
Filet candáta nakrájíme na 10 stejných porcí. Po změknutí zeleniny přidáme candáta do másla a pomalu pečeme 10 minut. Poté rybu i zeleninu vyjmeme z másla a necháme odkapat.
Na 100 g másla Tourage 84 % Président opečeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme kari koření, hned přilijeme smetanu a vaříme přibližně 5 minut. Omáčku rozmixujeme dohladka a přecedíme.
Na talíř naneseme curry omáčku. Na ni položíme porci candáta a doplníme konfitovanou zeleninou. Na závěr pokrm ozdobíme klíčky salátů a lehce posypeme kari kořením pro zvýraznění chuti.