Vegetariánská jídla jsou v poslední době často vyhledávanými a preferovanými. Zkuste pečenou marinovanou zeleninu, která je zjemněná dýňovým krémem a dozdobená mini mozzarellami.
120 minut
VegetarianBezlepek
SUROVINY:
250 g mini mozzarella Galbani
1 dl olivový olej
0,1 g bazalka
0,1 g tymián
sůl
1000 g dýně Hokkaidó
500 g červená řepa
150 g řapíkatý celer
250 g mrkev
300 g kořenová petržel
100 g máslo Président Tourage 84%
2 dl smetana Kunín 31%
50 g lístky špenátu
POSTUP:
Třetinu dýně, mrkev a řepu nakrájíme na stejné kostky a lehce spaříme v osolené vodě. Následně vše opečeme na oleji.
Přidáme syrovou kořenovou petržel nakrájenou na kostky a dále opékáme. Před dokončením opékání přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.
Nakonec přidáme řapíkatý celer. Ochutíme solí a olejem, ve kterém rozmixujeme bylinky. Následně necháme vychladit a přidáme mini mozzarellu.
Zbytek dýně pečeme v troubě při 150 °C asi 10 minut. Po upečení rozmixujeme se smetanou a máslem. Nakonec usmažíme slupky z kořenové petržele a pokrm doplníme křupavou částí. Zpracujeme tak i části, které bychom standardně vyhodili.