Vegetariánská jídla jsou v poslední době často vyhledávanými a preferovanými. Zkuste pečenou marinovanou zeleninu, která je zjemněná dýňovým krémem a dozdobená mini mozzarellami.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 250 g mini mozzarella Galbani
  • 1 dl olivový olej
  • 0,1 g bazalka
  • 0,1 g tymián
  • sůl
  • 1000 g dýně Hokkaidó
  • 500 g červená řepa
  • 150 g řapíkatý celer
  • 250 g mrkev
  • 300 g kořenová petržel
  • 100 g máslo Président Tourage 84%
  • 2 dl smetana Kunín 31%
  • 50 g lístky špenátu

POSTUP:

  1. Třetinu dýně, mrkev a řepu nakrájíme na stejné kostky a lehce spaříme v osolené vodě. Následně vše opečeme na oleji.
  2. Přidáme syrovou kořenovou petržel nakrájenou na kostky a dále opékáme. Před dokončením opékání přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat.
  3. Nakonec přidáme řapíkatý celer. Ochutíme solí a olejem, ve kterém rozmixujeme bylinky. Následně necháme vychladit a přidáme mini mozzarellu.
  4. Zbytek dýně pečeme v troubě při 150 °C asi 10 minut. Po upečení rozmixujeme se smetanou a máslem. Nakonec usmažíme slupky z kořenové petržele a pokrm doplníme křupavou částí. Zpracujeme tak i části, které bychom standardně vyhodili.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé