Rychlý a jednoduchý recept s nádechem italské elegance, který respektuje chuť jednotlivých surovin.
60 minut + 30 minut chlazení
4 Porce
Vegetarian
SUROVINY:
400 g hladké mouky
Sůl
6 vajec
2 ½ lžíce olivového oleje
310 g mascarpone Galbani
2 lžíce bazalkového pesta
400 g cherry rajčat
60 g másla
1 citron
Pepř
1 hrst čerstvého oregana
POSTUP:
Na těsto zpracujeme v robotu hladkou mouku se špetkou soli, 6 žloutků, 4 bílky a lžičku olivového oleje. Podle potřeby přidáme trochu vody. Hedvábné a pružné těsto dáme přikryté potravinářskou fólií do lednice a necháme odpočinout alespoň 30 minut.
Těsto rozdělíme na čtvrtiny, tři díly znovu zabalíme do potravinářské fólie a odložíme. Rozbalený díl těsta rozválíme na pomoučené ploše na tenký plát silný 2 mm. Přeložíme na pomoučený plech, přikryjeme utěrkou a rozválíme další díl těsta. Na plát těsta naznačíme čtverce asi 5 × 5 cm a do každého z nich dáme po lžičce náplně z 250 g mascarpone Galbani smíchaného s bazalkovým pestem. Kolem náplně potřeme těsto vodou a zakryjeme dalším plátem těsta. Přitlačíme, abychom vyhnali vzduch, a rádýlkem nakrájíme ravioly. Pokračujeme stejně se zbylým těstem a náplní. Vaříme ve vroucí osolené vodě po částech 4 minuty.
V troubě rozehřejeme gril. Smícháme cherry rajčata se 2 lžícemi olivového oleje a zapékáme je v žáruvzdorné nádobě po dobu 8 až 12 minut, dokud rajčata nezhnědnou. Rajčatovou směs přesuneme do velké mísy a vmícháme do ní kostičky másla, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř.
Rajčatovou směs servírujeme na ravioly spolu s nočky z mascarpone Galbani a čerstvým oreganem. Ihned podáváme.