Rychlý a jednoduchý recept s nádechem italské elegance, který respektuje chuť jednotlivých surovin.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 400 g hladké mouky
  • Sůl
  • 6 vajec
  • 2 ½ lžíce olivového oleje
  • 310 g mascarpone Galbani
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 400 g cherry rajčat
  • 60 g másla
  • 1 citron
  • Pepř
  • 1 hrst čerstvého oregana

POSTUP:

  1. Na těsto zpracujeme v robotu hladkou mouku se špetkou soli, 6 žloutků, 4 bílky a lžičku olivového oleje. Podle potřeby přidáme trochu vody. Hedvábné a pružné těsto dáme přikryté potravinářskou fólií do lednice a necháme odpočinout alespoň 30 minut.
  2. Těsto rozdělíme na čtvrtiny, tři díly znovu zabalíme do potravinářské fólie a odložíme. Rozbalený díl těsta rozválíme na pomoučené ploše na tenký plát silný 2 mm. Přeložíme na pomoučený plech, přikryjeme utěrkou a rozválíme další díl těsta. Na plát těsta naznačíme čtverce asi 5 × 5 cm a do každého z nich dáme po lžičce náplně z 250 g mascarpone Galbani smíchaného s bazalkovým pestem. Kolem náplně potřeme těsto vodou a zakryjeme dalším plátem těsta. Přitlačíme, abychom vyhnali vzduch, a rádýlkem nakrájíme ravioly. Pokračujeme stejně se zbylým těstem a náplní. Vaříme ve vroucí osolené vodě po částech 4 minuty.
  3. V troubě rozehřejeme gril. Smícháme cherry rajčata se 2 lžícemi olivového oleje a zapékáme je v žáruvzdorné nádobě po dobu 8 až 12 minut, dokud rajčata nezhnědnou. Rajčatovou směs přesuneme do velké mísy a vmícháme do ní kostičky másla, lžíci citronové šťávy, sůl a pepř.
  4. Rajčatovou směs servírujeme na ravioly spolu s nočky z mascarpone Galbani a čerstvým oreganem. Ihned podáváme.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé