Panna cotta nemusí být nuda! Její kukuřičná verze s medovým piškotem okouzlí každého.
240 minut
SUROVINY:
1 l acidofilní mléko Kunín
17 g želatina
500 g kukuřičná zrna
150 g cukr krystal
50 g med
200 g maliny
200 g mouka
2 g skořic
3 ks vejce
100 g cukr moučka
1 g kakao
2 g klíčky rukoly
POSTUP:
Kukuřici opečeme na medu, pár zrnek kukuřice odložíme stranou na ozdobu. Zalijeme ⅔ acidofilního mléka a rozmixujeme. Procedíme a přidáme cukr a želatinu. Necháme vychladit a vykrojíme pravidelný tvar.
Maliny rozvaříme v ⅓ acidofilního mléka a přidáme cukr. Procedíme, dáme vychladit a stříkáme espumu.
Mouku smícháme se skořicí a medem. Přidáme žloutky a z bílků vyšlehaný sníh. Pečeme při 180° C 15 minut. Pak necháme vychladit a vykrojíme pravidelný tvar.