Panna cotta nemusí být nuda! Její kukuřičná verze s medovým piškotem okouzlí každého.

Modré pruhy
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1 l acidofilní mléko Kunín
  • 17 g želatina
  • 500 g kukuřičná zrna
  • 150 g cukr krystal
  • 50 g med
  • 200 g maliny
  • 200 g mouka
  • 2 g skořic
  • 3 ks vejce
  • 100 g cukr moučka
  • 1 g kakao
  • 2 g klíčky rukoly

POSTUP:

  1. Kukuřici opečeme na medu, pár zrnek kukuřice odložíme stranou na ozdobu. Zalijeme ⅔ acidofilního mléka a rozmixujeme. Procedíme a přidáme cukr a želatinu. Necháme vychladit a vykrojíme pravidelný tvar.
  2. Maliny rozvaříme v ⅓ acidofilního mléka a přidáme cukr. Procedíme, dáme vychladit a stříkáme espumu.
  3. Mouku smícháme se skořicí a medem. Přidáme žloutky a z bílků vyšlehaný sníh. Pečeme při 180° C 15 minut. Pak necháme vychladit a vykrojíme pravidelný tvar.
  4. Pokrm doplníme kukuřicí v medu a klíčky rukoly.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé