Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších restauračních dezertů. Vyzkoušejte náš recept, se kterým určitě zabodujete. Nadýchané a borůvkové!

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 300 g borůvky
  • 150 g máslo Président Tourage 84%
  • 100 g cukr moučka
  • 1 bílek
  • 300 g hladká mouka
  • 400 ml Selské čerstvé mléko Kunín
  • 200 g cukr krystal
  • 2 g skořice
  • 40 g droždí
  • 3 ks vejce
  • 100 ml slunečnicový olej
  • 200 ml Smetana ke šlehání 31% Kunín
  • 100 g borůvky kanadské
  • 5 g majoránka čerstvá

POSTUP:

  1. České borůvky opečeme na másle, přidáme cukr moučku a rozvaříme na hladký krém. K výrobě ozdoby smícháme máslo, bílek, mouku a trochu borůvkové omáčky. Pečeme při 180 °C cca 5 minut v silikonové formě.
  2. Smícháme mouku s mlékem a cukrem krystalem. Přidáme skořici, droždí a vejce, promícháme na hladké těsto. Necháme 30 minut kynout. Poté na oleji smažíme pravidelné lívance.
  3. Smetanu ochutíme cukrem a dáme do espumové lahve. Na talíře kreslíme omáčkou tvary. Na ně naskládáme kanadské borůvky.
  4. Servírujeme. Hotový pokrm doplníme čerstvou majoránkou.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé