Lívance jsou jedním z nejoblíbenějších restauračních dezertů. Vyzkoušejte náš recept, se kterým určitě zabodujete. Nadýchané a borůvkové!
45 minut
Vegetarian
SUROVINY:
300 g borůvky
150 g máslo Président Tourage 84%
100 g cukr moučka
1 bílek
300 g hladká mouka
400 ml Selské čerstvé mléko Kunín
200 g cukr krystal
2 g skořice
40 g droždí
3 ks vejce
100 ml slunečnicový olej
200 ml Smetana ke šlehání 31% Kunín
100 g borůvky kanadské
5 g majoránka čerstvá
POSTUP:
České borůvky opečeme na másle, přidáme cukr moučku a rozvaříme na hladký krém. K výrobě ozdoby smícháme máslo, bílek, mouku a trochu borůvkové omáčky. Pečeme při 180 °C cca 5 minut v silikonové formě.
Smícháme mouku s mlékem a cukrem krystalem. Přidáme skořici, droždí a vejce, promícháme na hladké těsto. Necháme 30 minut kynout. Poté na oleji smažíme pravidelné lívance.
Smetanu ochutíme cukrem a dáme do espumové lahve. Na talíře kreslíme omáčkou tvary. Na ně naskládáme kanadské borůvky.