Dezert jemný jako obláček s čokoládovou polevou říznutou acetem balsamicem. Krásný kontrast na talíři jak barevně, tak v chuti.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 300 g mozzarella di bufala Galbani
  • 4 dl smetana Kunín
  • 20 g plátková želatina
  • sůl plátková
  • 100 g čokoláda hořká
  • 50 g máslo Président Tourage 84%
  • 0,5 dl aceto balsamico
  • 30 g kakao
  • 150 g cukr krystal
  • 200 g mascarpone Galbani
  • 100 g cukr moučka
  • 10g salát frisée střed
  • 10 g máslo Président Tourage 84%

POSTUP:

  1. Mozzarellu rozpustíme a přidáme cukr krystal. Smícháme s vyšlehanou smetanou a plátkovou želatinou. Necháme ve formě zachladit.
  2. Tmavé balzamiko svaříme na 1/3, přidáme čokoládu a třetinu másla. Následně hned nalijeme na mousse a necháme ztuhnout.
  3. Zbytek másla smícháme s cukrem a vytvoříme hrudky, které obalíme v kakau. Podáváme na moussu.
  4. Mascarpone vyšleháme, přidáme trochu cukru a plátkovou sůl. Tvarujeme noky a následně ještě posypeme plátkovou solí. Doplníme salátem frisée.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé