Efektní předkrm pro letní menu bistra, kavárny i restaurace s čerstvými rajčátky a mozzerellou.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1 stroužek česneku
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g rajčatového protlaku
  • Sůl, pepř
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 50 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 100 ml podmáslí
  • 100 g strouhanky
  • ½ lžičky oregana
  • 150 g Galbani Mozzarella Mini
  • 1 l řepkového oleje

POSTUP:

  1. Česnek a šalotku očistěte. Česnek nasekejte najemno a šalotku nakrájejte na kostičky. Na rozpálenou pánev dejte olivový olej a česnek a šalotku mírně orestujte. Zalijte rajčatovým protlakem, osolte, opepřete a na mírném stupni vaření 5 minut povařte.
  2. Polovinu bazalky nasekejte a nakonec promíchejte s uvařeným rajčatovým dipem. Přendejte do misky a dejte stranou.Do jedné mísy vsypte mouku, přidejte vejce, podmáslí, osolte a opepřete. Rozmíchejte vše na hladké těstíčko. Do druhé mísy vsypte strouhanku a promíchejte s oreganem.
  3. Galbani Mozzarellu Mini slijte z nálevu a kuličky opatrně osušte papírovými utěrkami. Každou kuličku nejprve obalte v těstíčku a následně v ochucené strouhance. Postup opakujte celkem třikrát, aby vznikla krustička. Do hrnce vlijte olej, aby vznikla olejová lázeň, a rozpalte ho na fritovací teplotu. Že je olej připravený, můžete otestovat kouskem strouhanky. Vhoďte ji do rozpáleného oleje, a když jsou kolem ní bublinky, je olej připravený. Obalenou Galbani Mozzarellu Mini smažte zprudka v oleji dozlatova 3 minuty.
  4. Galbani Mozzarellu Mini podávejte ihned po usmažení, ozdobenou zbytkem čerstvé bazalky s rajčatovobazalkovým dipem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé