Efektní předkrm pro letní menu bistra, kavárny i restaurace s čerstvými rajčátky a mozzerellou.
40 minut
Vegetarian
SUROVINY:
1 stroužek česneku
1 šalotka
1 lžíce olivového oleje
200 g rajčatového protlaku
Sůl, pepř
1 hrst čerstvé bazalky
50 g hladké mouky
1 vejce
100 ml podmáslí
100 g strouhanky
½ lžičky oregana
150 g Galbani Mozzarella Mini
1 l řepkového oleje
POSTUP:
Česnek a šalotku očistěte. Česnek nasekejte najemno a šalotku nakrájejte na kostičky. Na rozpálenou pánev dejte olivový olej a česnek a šalotku mírně orestujte. Zalijte rajčatovým protlakem, osolte, opepřete a na mírném stupni vaření 5 minut povařte.
Polovinu bazalky nasekejte a nakonec promíchejte s uvařeným rajčatovým dipem. Přendejte do misky a dejte stranou.Do jedné mísy vsypte mouku, přidejte vejce, podmáslí, osolte a opepřete. Rozmíchejte vše na hladké těstíčko. Do druhé mísy vsypte strouhanku a promíchejte s oreganem.
Galbani Mozzarellu Mini slijte z nálevu a kuličky opatrně osušte papírovými utěrkami. Každou kuličku nejprve obalte v těstíčku a následně v ochucené strouhance. Postup opakujte celkem třikrát, aby vznikla krustička. Do hrnce vlijte olej, aby vznikla olejová lázeň, a rozpalte ho na fritovací teplotu. Že je olej připravený, můžete otestovat kouskem strouhanky. Vhoďte ji do rozpáleného oleje, a když jsou kolem ní bublinky, je olej připravený. Obalenou Galbani Mozzarellu Mini smažte zprudka v oleji dozlatova 3 minuty.
Galbani Mozzarellu Mini podávejte ihned po usmažení, ozdobenou zbytkem čerstvé bazalky s rajčatovobazalkovým dipem.