To, že se maliny a kakao snoubí dohromady, víme všichni. Kakaová sušenka s malinovým moussem a sorbetem je ovšem sofistikovanou kombinací.
390
Bezlepek
SUROVINY:
300 g maliny
2 dl smetana Kunín
100 g Selský jogurt bílý Kunín
10 g želatina
100 g měkký tvaroh
100 g cukr moučka
300 g černý rybíz
150 g cukr krystal
50 g med
10 g kakao
100 g hořká čokoláda
2 ks vejce
200 g mouka hladká
2 g tymián
2 g klíčky ředkvičky
POSTUP:
Maliny rozvaříme ve smetaně a jogurtu. Přidáme želatinu a propasírujeme. Přidáme cukr moučku a tvaroh.
Necháme vychladit a pak stříkáme cukrářským pytlíkem. Černý rybíz rozvaříme s medem a přidáme cukr krystal. Propasírujeme a necháme vymrazit na sorbet.
Mouku smícháme s cukrem, kakaem, čokoládou a žloutky. Přidáme olej a z bílků vyšlehaný sníh. Vytvoříme hladké těsto, které pečeme při 150 °C 15 minut.
Pak je necháme vychladit a nastrouháme. Pokrm doplníme klíčky ředkvičky a tymiánem.