To, že se maliny a kakao snoubí dohromady, víme všichni. Kakaová sušenka s malinovým moussem a sorbetem je ovšem sofistikovanou kombinací.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 300 g maliny
  • 2 dl smetana Kunín
  • 100 g Selský jogurt bílý Kunín
  • 10 g želatina
  • 100 g měkký tvaroh
  • 100 g cukr moučka
  • 300 g černý rybíz
  • 150 g cukr krystal
  • 50 g med
  • 10 g kakao
  • 100 g hořká čokoláda
  • 2 ks vejce
  • 200 g mouka hladká
  • 2 g tymián
  • 2 g klíčky ředkvičky

POSTUP:

  1. Maliny rozvaříme ve smetaně a jogurtu. Přidáme želatinu a propasírujeme. Přidáme cukr moučku a tvaroh.
  2. Necháme vychladit a pak stříkáme cukrářským pytlíkem. Černý rybíz rozvaříme s medem a přidáme cukr krystal. Propasírujeme a necháme vymrazit na sorbet.
  3. Mouku smícháme s cukrem, kakaem, čokoládou a žloutky. Přidáme olej a z bílků vyšlehaný sníh. Vytvoříme hladké těsto, které pečeme při 150 °C 15 minut.
  4. Pak je necháme vychladit a nastrouháme. Pokrm doplníme klíčky ředkvičky a tymiánem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé