Marinovaný camembert v bylinkovém oleji s kváskovým chlebem
Variace na nakládaný hermelín s vůní čerstvých bylinek. Ideální pokrm k pivu, ale i k vínu, skvěle doplňující vaši nabídku pokrmů. Opět pod taktovkou skvělého Honzy Horkého.
25 minut
Vegetarian
SUROVINY:
200 ml olivového oleje
100 g baby špenátu
20 g čerstvé bazalky
10 g čerstvých bylinek
sůl
pepř
1 kg camembertu
300 g kváskového chleba
POSTUP:
Rozmixujte v olivovém oleji lístky baby špenátu, čerstvou bazalku a další čerstvé bylinky dle vašeho výběru. Osolte a opepřete.
Camembert nakrájejte na menší dílky a zalijte připraveným olejem s bylinkami. Nechte 10 minut marinovat.
Kváskový chléb nakrájejte na delší hranolky a opečte nasucho na rozpálené pánvi ze všech stran.
Servírujte marinovaný sýr s opečeným pečivem. Vše zalijte marinádou z bylinek a špenátu a dozdobte navrch lístky čerstvé bazalky.