Klasický italský dezert v letní verzi s ovocem

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

750 g jahod
100 g cukru krupice
1 citron
100 ml jahodového džusu
600 ml smetany 31%
500 g Galbani mascarpone
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
36 – 46 ks cukrářských piškotů (dle finální velikosti formy)
1 hrst čerstvé máty
1 hrst jedlých květů

POSTUP:

  1. Tyčovým mixérem rozmixujte 500 g očištěných a na kousky nakrájených jahod, 100 g cukru krupice a šťávu z ½ citronu na hladké pyré. Pyré vložte do rendlíku a za stálého míchání svařte na poloviční množství. Tekutina zhoustne a bude připomínat konzistenci marmeládu. Nechte kompletně vychladnout. Po vychlazení smíchejte pyré se 100 ml jahodového džusu a dejte do větší misky, do které se vejdou cukrářské piškoty.
  2. Do mísy robotu nalijte 400 ml smetany 31%, přidejte 500 g Galbani mascarpone, 1 lžíci moučkového cukru, lžičku vanilkového extraktu a vše pomocí balonové metly vyšlehejte při střední rychlosti do hladkého krému. V další misce vyšlehejte 200 ml smetany s 1 lžící moučkového cukru do měkkých špiček. Vyšlehanou smetanu pomocí stěrky opatrně vmíchejte do prvního vyšlehaného krému. Vznikne tak krásně nadýchaný jemný mascarpone krém.
  3. Cukrářské piškoty postupně namáčejte v jahodové směsi a skládejte na dno servírovací nádoby nebo pekáčku (30 × 20 cm) jeden vedle druhého tak, aby zakrývaly celé dno nádoby.
  4. Na takto připravené piškoty rozetřete polovinu mascarpone krému. Na mascarpone krém vyskládejte další vrstvu namočených piškotů a potřete druhou polovinou mascarpone krému.
  5. Servírovací nádobu překryjte potravinovou fólií a nechte v lednici vychladit nejlépe přes noc. Vychlazené jahodové tiramisu ozdobte zbylými očištěnými a nakrájenými plátky jahod a lístky čerstvé máty a můžete ozdobit jedlými květinami podle sezony, třeba heřmánkem nebo sedmikráskami.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé