Klasické kuře na paprice v moderním pojetí je hravé a barevné na talíři. V kombinaci s petrželovými těstovinami si tento pokrm získá úplně každého.

Modré pruhy
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 2000 g prsa s kůží
  • 200 g cibule bílá
  • 2 dl olej slunečnicový
  • 500 g papriky červené
  • 200 g papriky zelené
  • 500 g mouka
  • 150 g žloutky
  • 100 g máslo Président Tourage 84%
  • sůl
  • pepř
  • 4 dl smetana Kunín 31%
  • 3 dl zeleninový vývar
  • 1 dl olej olivový
  • 100 g plochá petržel

POSTUP:

  1. Kuřecí prsa opečeme na kůži. Dáme je do trouby péci při 70 °C na 40 minut. Teprve pak solíme. Z červené papriky si necháme čtvrtku a zbytek nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji s cibulkou.
  2. Zalijeme vývarem a smetanou. Rozmixujeme a ochutíme solí. Nakonec přidáme máslo.
  3. Mouku smícháme se žloutky a lžící oleje. Vytvoříme hladké těsto a rozválíme ho na tenké pláty. Vaříme je v osolené vodě. Petržel rozmixujeme s olejem a vařené těstoviny obalíme v teplém petrželovém oleji. Pak je hned podáváme.
  4. Zbytek paprik nakrájíme na kostičky a na másle a oleji opečeme. Ochutíme pouze solí.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé