Klasické kuře na paprice v moderním pojetí je hravé a barevné na talíři. V kombinaci s petrželovými těstovinami si tento pokrm získá úplně každého.
150 minut
SUROVINY:
2000 g prsa s kůží
200 g cibule bílá
2 dl olej slunečnicový
500 g papriky červené
200 g papriky zelené
500 g mouka
150 g žloutky
100 g máslo Président Tourage 84%
sůl
pepř
4 dl smetana Kunín 31%
3 dl zeleninový vývar
1 dl olej olivový
100 g plochá petržel
POSTUP:
Kuřecí prsa opečeme na kůži. Dáme je do trouby péci při 70 °C na 40 minut. Teprve pak solíme. Z červené papriky si necháme čtvrtku a zbytek nakrájíme na malé kousky a opečeme na oleji s cibulkou.
Zalijeme vývarem a smetanou. Rozmixujeme a ochutíme solí. Nakonec přidáme máslo.
Mouku smícháme se žloutky a lžící oleje. Vytvoříme hladké těsto a rozválíme ho na tenké pláty. Vaříme je v osolené vodě. Petržel rozmixujeme s olejem a vařené těstoviny obalíme v teplém petrželovém oleji. Pak je hned podáváme.
Zbytek paprik nakrájíme na kostičky a na másle a oleji opečeme. Ochutíme pouze solí.