Dalším z receptů Honzy Horkého je předkrm s jemnou mini mozzarellou Galbani obalenou v křupavém kabátku z parmské šunky. Překvapte své hosty něčím novým a vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý pokrm.
25 minut
SUROVINY:
500 g mini mozzarelly Galbani
200 g plátků Prosciutta Cruda Galbani
francouzská bageta
pepř
sůl
100 ml olivového oleje
20 g čerstvých bylinek
30 g hráškových klíčků
POSTUP:
Kuličky mini mozzarelly zabalte do plátků šunky.
Rozpalte pánev a zprudka obalené kuličky opečte ze všech stran.
Francouzskou bagetu podélně rozkrojte, poté nakrájejte na jednotlivé porce. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem a opečte na grilovací pánvi.
Čerstvé bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte je s mikrobylinkami. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem. Servírujte porci opečeného pečiva s kuličkami z mozzarelly v šunce a navrch dozdobte ochucenými klíčky hrášku s bylinkami.