Krokety z kozího sýra s bylinkovým krémem a meruňkami
Tento sofistikovaný předkrm překvapí kontrastem chutí, kde se kombinuje jemná slanost sýra s osvěžující sladkostí ovoce. Ideální pro gurmánské pohoštění.
15 minut
10 PORCÍ
Vegetarian
SUROVINY:
100 g čerstvého sýra Rondin Président
10 g pažitky
5 vajec
300 g strouhanky
500 ml oleje na smažení
500 g smetanového sýra Tartimalin Président
1 vanička klíčků řeřichy
300 g meruněk
5 g tymiánu
5 g plátkové soli
100 ml olivového oleje
Sůl, pepř
POSTUP:
Na malé kousky natrhaný čerstvý kozí sýr Rondin Président rozmícháme s nasekanou pažitkou, solí a pepřem. Poté ze směsi vytvarujeme koule.
Krokety obalíme ve vajíčku a strouhance a smažíme ponořené v oleji na 180 °C po dobu 3 minut.
Smetanový sýr Tartimalin Président rozšleháme s klíčky řeřichy, solí a pepřem. Hned můžeme podávat na talíř.
K bylinkovému krému na talíř přidáme krokety a na kostičky nakrájené čerstvé meruňky. Ozdobíme tymiánem, posypeme plátkovou solí a nakonec pokapeme olivovým olejem.