Na snídaňové menu zařaďte v období chřestu tuto výtečnou omeletu.
30 minut
6 PORCÍ
Vegetarian
SUROVINY:
150 g zeleného chřestu
500 ml vody
1 lžíce octa
1 lžíce cukru krupice
12 vajec
1 lžíce olivového oleje
80 g baby špenátu
4 lžičky bazalkového pesta
250 g sýra Salakis Président
4 plátky žitného chleba
sůl
pepř
POSTUP:
Chřest očistěte, odstraňte dřevité konce a oloupejte lístky. Překrojte napůl. Do hrnce vlijte vodu, ocet a vsypte cukr. Nálev přiveďte k varu a promíchejte. Pak dovnitř vhoďte chřest a 2 minuty blanšírujte. Chřest sceďte a dejte do studené vody.
Do mísy rozklepněte všechna vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Rozpalte pánev a pokapejte olejem. Papírovým ubrouskem olej rozetřete a nalijte ¼ vajec. Vejce nechte zatáhnout, a až bude zespodu omeleta pevná, na jednu polovinu nasypte ¼ špenátu a chřestu. Vše zasypte 60 g fety nakrájené na kostičky a přiklopte druhou polovinou omelety.
Nechte omeletu lehce dojít a přendejte ji na talíř. U ostatních omelet postupujte stejným způsobem.
Omelety servírujte pokapané pestem a s plátkem žitného chleba.