Na snídaňové menu zařaďte v období chřestu tuto výtečnou omeletu.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 150 g zeleného chřestu
  • 500 ml vody
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 12 vajec
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 80 g baby špenátu
  • 4 lžičky bazalkového pesta
  • 250 g sýra Salakis Président
  • 4 plátky žitného chleba
  • sůl
  • pepř

POSTUP:

  1. Chřest očistěte, odstraňte dřevité konce a oloupejte lístky. Překrojte napůl. Do hrnce vlijte vodu, ocet a vsypte cukr. Nálev přiveďte k varu a promíchejte. Pak dovnitř vhoďte chřest a 2 minuty blanšírujte. Chřest sceďte a dejte do studené vody.
  2. Do mísy rozklepněte všechna vejce, osolte, opepřete a prošlehejte. Rozpalte pánev a pokapejte olejem. Papírovým ubrouskem olej rozetřete a nalijte ¼ vajec. Vejce nechte zatáhnout, a až bude zespodu omeleta pevná, na jednu polovinu nasypte ¼ špenátu a chřestu. Vše zasypte 60 g fety nakrájené na kostičky a přiklopte druhou polovinou omelety.
  3. Nechte omeletu lehce dojít a přendejte ji na talíř. U ostatních omelet postupujte stejným způsobem.
  4. Omelety servírujte pokapané pestem a s plátkem žitného chleba.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé