Česká klasika, která neomrzí. Intenzivní chuť jahod a citrusová chuť meduňky se skvěle snoubí v jednoduchosti tohoto receptu.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 200 g měkký tvaroh
  • 500 g mouka polohrubá
  • 1 ks vejce
  • 500 g  jahody
  • 100 g cukr krystal
  • 50 g cukr moučka
  • 4 dl smetana Kunín 31%
  • 0,5 g skořice mletá
  • 100 g máslo Président Tourage 84%
  • 2 dl zakysaná smetana Kunín 15%
  • 1 g meduňka

POSTUP:

  1. Tvaroh smícháme s moukou, vejcem a vytvoříme hladké těsto.
  2. Těsto plníme jahodami a vaříme přibližně 15 minut. Zbytek jahod rozvaříme s cukrem a procedíme na hladkou omáčku.
  3. Zakysanou smetanu smícháme s vyšlehanou smetanou a nasekanou meduňkou. Ochutíme cukrem a skořicí.
  4. Celý pokrm zasypeme skořicí a cukrem a ozdobíme nakrájenými čerstvými jahodami. Přelijeme rozpuštěným máslem.

 

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé