Okouzlí všechny hosty svou jemnou chutí a efektním stylingem.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 6 bílků
  • 300 g cukru krupice
  • 60 g mandlových plátků
  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce cukru moučky
  • 300 g čerstvých jahod

POSTUP:

  1. Plech vyložte pečicím papírem. V míse vyšlehejte bílky do polotuhého sněhu. Pak postupně zašlehávejte cukr krupici, až vznikne bílá lesklá hmota, která drží tvar a je zároveň dobře elastická. Těsto rozetřete stěrkou přes pečicí papír do tloušťky 1 cm a posypte mandlovými plátky. Roládu dejte péct do předehřáté trouby na 200 °C na 8 minut. Poté teplotu stáhněte na 160 °C a pečte dalších 8 minut.
  2. Mezitím v míse vyšlehejte Galbani Mascarpone spolu se smetanou a moučkovým cukrem na hladký nadýchaný krém. Jahody očistěte a opláchněte, 2/3 nakrájejte na kostičky.
  3. Roládu po vyndání z trouby nechte pár minut vychladnout. Pak ji otočte dnem vzhůru, sundejte pečicí papír a posypte nakrájenými jahodami. Potřete 2/3 krému a vše opatrně zarolujte.
  4. Roládu na závěr ozdobte zbytkem krému, který přendejte do cukrářského pytlíku s ozdobnou špičkou. Nahoru dejte rozpůlené čerstvé jahody a rovnou podávejte!

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé