Přepracovaný recept tradičního italského pečiva a jemného sýra. Tento předkrm přináší dokonalou harmonii chutí, ideální jako předkrm nebo lehká svačina.
120 minut
1 CHLÉB
Vegetarian
SUROVINY:
400 g bílé chlebové mouky
100 g bílé pšeničné mouky
2 lžičky sušeného droždí
1 ½ lžičky soli
280 ml vlažné vody
15 ml extra panenského olivového oleje
300 g mozzarelly Galbani
40 g parmazánu
180 g černých oliv
3 lžíce kaparů ve slaném nálevu
8 snítek čerstvého tymiánu
POSTUP:
Do mísy robotu s hnětací lopatkou vsypeme chlebovou mouku, pšeničnou mouku, sušené droždí, sůl a dobře promícháme. Přidáme vlažnou vodu, olivový olej a při nízké rychlosti ingredience promícháme, dokud se nespojí. Hnětací lopatku vyměníme za hák a pokračujeme v hnětení 7 minut, dokud nezískáme velmi hladké těsto. Z těsta vytvarujeme kouli a necháme ji přikrytou vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 30 minut.
Troubu předehřejeme na 200 °C a zapékací nádobu o průměru 26 cm vyložíme pečicím papírem.
Na pomoučené ploše těsto vyválíme na obdélník asi 30 × 40 cm. Po celém povrchu rovnoměrně rozprostřete natrhanou mozzarellu Galbani, poté najemno nastrouhaný parmazán, vypeckované a na půlky pokrájené olivy, kapary a lístky tymiánu. Těsto opatrně srolujeme a pokrájíme na šneky. Každého šneka ihned přendáme do připravené zapékací mísy řeznou stranou nahoru. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 35–40 minut dozlatova.
Vyndáme z trouby a necháme 15 minut vychladnout. Posypeme solí a pepřem, zakápneme extra panenským olivovým olejem a ozdobíme tymiánem. Podáváme teplé.