Přepracovaný recept tradičního italského pečiva a jemného sýra. Tento předkrm přináší dokonalou harmonii chutí, ideální jako předkrm nebo lehká svačina.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 400 g bílé chlebové mouky
  • 100 g bílé pšeničné mouky
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1 ½ lžičky soli
  • 280 ml vlažné vody
  • 15 ml extra panenského olivového oleje
  • 300 g mozzarelly Galbani
  • 40 g parmazánu
  • 180 g černých oliv
  • 3 lžíce kaparů ve slaném nálevu
  • 8 snítek čerstvého tymiánu

POSTUP:

  1. Do mísy robotu s hnětací lopatkou vsypeme chlebovou mouku, pšeničnou mouku, sušené droždí, sůl a dobře promícháme. Přidáme vlažnou vodu, olivový olej a při nízké rychlosti ingredience promícháme, dokud se nespojí. Hnětací lopatku vyměníme za hák a pokračujeme v hnětení 7 minut, dokud nezískáme velmi hladké těsto. Z těsta vytvarujeme kouli a necháme ji přikrytou vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem, přibližně 30 minut.
  2. Troubu předehřejeme na 200 °C a zapékací nádobu o průměru 26 cm vyložíme pečicím papírem.
  3. Na pomoučené ploše těsto vyválíme na obdélník asi 30 × 40 cm. Po celém povrchu rovnoměrně rozprostřete natrhanou mozzarellu Galbani, poté najemno nastrouhaný parmazán, vypeckované a na půlky pokrájené olivy, kapary a lístky tymiánu. Těsto opatrně srolujeme a pokrájíme na šneky. Každého šneka ihned přendáme do připravené zapékací mísy řeznou stranou nahoru. Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě 35–40 minut dozlatova.
  4. Vyndáme z trouby a necháme 15 minut vychladnout. Posypeme solí a pepřem, zakápneme extra panenským olivovým olejem a ozdobíme tymiánem. Podáváme teplé.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé