Exkluzivní pokrm z dančího hřbetu je servírován s perníkovou omáčkou s červeným vínem. Na jemnosti celého pokrmu přidává jemné purée z pečené dýně.
90 minut
Bezlepek
SUROVINY:
1800 g dančí hřbet
1500 g dýně Hokkaidó
100 g perník
100 g cibule
3 dl červené víno
100 g povidla
2 dl telecí demi glace
100 g sušené švestky
100 g máslo Président Tourage 84%
1 dl olej slunečnicový
sůl
pepř
10 g tymián
POSTUP:
Hřbet z daňka zprudka opečeme a ochutíme solí. Pak dáme do trouby péci při 58 °C na 40 minut. Před podáváním lehce posypeme strouhaným perníkem.
Dýni dáme péci do trouby při 150 °C na 20 minut. Pak ji rozmixujeme se smetanou Kunín 31% a máslem a vytvoříme hladké purée. Ochutíme solí.
Cibuli opečeme na oleji a přidáme cukr. Necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Přidáme povidla a demi glace. Vaříme.
Ke konci vaření přidáme perník a máslo. Procedíme a vytvoříme hladkou omáčku. Celý pokrm doplníme kostkami perníku, sekanými sušenými švestkami a tymiánem.