Exkluzivní pokrm z dančího hřbetu je servírován s perníkovou omáčkou s červeným vínem. Na jemnosti celého pokrmu přidává jemné purée z pečené dýně.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1800 g dančí hřbet
  • 1500 g dýně Hokkaidó
  • 100 g perník
  • 100 g cibule
  • 3 dl červené víno
  • 100 g povidla
  • 2 dl telecí demi glace
  • 100 g sušené švestky
  • 100 g máslo Président Tourage 84%
  • 1 dl olej slunečnicový
  • sůl
  • pepř
  • 10 g tymián

POSTUP:

  1. Hřbet z daňka zprudka opečeme a ochutíme solí. Pak dáme do trouby péci při 58 °C na 40 minut. Před podáváním lehce posypeme strouhaným perníkem.
  2. Dýni dáme péci do trouby při 150 °C na 20 minut. Pak ji rozmixujeme se smetanou Kunín 31% a máslem a vytvoříme hladké purée. Ochutíme solí.
  3. Cibuli opečeme na oleji a přidáme cukr. Necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Přidáme povidla a demi glace. Vaříme.
  4. Ke konci vaření přidáme perník a máslo. Procedíme a vytvoříme hladkou omáčku. Celý pokrm doplníme kostkami perníku, sekanými sušenými švestkami a tymiánem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé