Steakové maso je velmi oblíbené. Pokud máme kvalitní surovinu, je velice jednoduché na přípravu. Doplňte ho s grácií dvěma druhy výborných zeleninových pyré.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 500 g celer
  • 200 g máslo Président Tourage 84%
  • 300 ml Selské čerstvé mléko Kunín
  • 300 ml Smetana ke šlehání 31% Kunín
  • 50 g cukr krystal
  • 500 g dýně
  • 20 ks mini mrkev
  • 300 g brokolice
  • 1 800 g hovězí svíčková
  • sůl vločky
  • 10 plátků jedlého zlata
  • 100 ml olivový olej
  • 100 g rýžový papír
  • 300 ml demi-glace
  • 50 g salát frisée

POSTUP:

  1. Celer nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle. Zalijeme polovinou mléka a smetany. Rozvaříme a rozmixujeme. Ochutíme cukrem a solí.
  2. Dýni nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle. Zalijeme druhou polovinou smetany a másla. Rozvaříme a rozmixujeme. Ochutíme cukrem a solí. Mrkev a brokolici opečeme na másle a ochutíme cukrem a solí.
  3. Hovězí steaky opékáme z každé strany 3 minuty a poté necháme 5 minut odpočinout. Osolíme a položíme plátky zlata.
  4. Rýžový papír usmažíme na olivovém oleji. Demi-glace rozpustíme a přivedeme k varu. Přidáme máslo a už nevaříme. Servírujeme a podáváme se salátem frisée.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé