Steakové maso je velmi oblíbené. Pokud máme kvalitní surovinu, je velice jednoduché na přípravu. Doplňte ho s grácií dvěma druhy výborných zeleninových pyré.
85 minut
Bezlepek
SUROVINY:
500 g celer
200 g máslo Président Tourage 84%
300 ml Selské čerstvé mléko Kunín
300 ml Smetana ke šlehání 31% Kunín
50 g cukr krystal
500 g dýně
20 ks mini mrkev
300 g brokolice
1 800 g hovězí svíčková
sůl vločky
10 plátků jedlého zlata
100 ml olivový olej
100 g rýžový papír
300 ml demi-glace
50 g salát frisée
POSTUP:
Celer nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle. Zalijeme polovinou mléka a smetany. Rozvaříme a rozmixujeme. Ochutíme cukrem a solí.
Dýni nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle. Zalijeme druhou polovinou smetany a másla. Rozvaříme a rozmixujeme. Ochutíme cukrem a solí. Mrkev a brokolici opečeme na másle a ochutíme cukrem a solí.
Hovězí steaky opékáme z každé strany 3 minuty a poté necháme 5 minut odpočinout. Osolíme a položíme plátky zlata.
Rýžový papír usmažíme na olivovém oleji. Demi-glace rozpustíme a přivedeme k varu. Přidáme máslo a už nevaříme. Servírujeme a podáváme se salátem frisée.