Grilovaný candát s omáčkou s koprem a mini brambůrky
Lehké a křehké maso candáta skvěle oživíte naší osvěžující omáčkou z kopru. Recept ideální do teplejších dní.
60 minut
Bezlepek
SUROVINY:
500 g brambory mini
100 g máslo Président Tourage 84%
sůl vločky
100 g šalotka
3 g nové koření
3 ks bobkový list
50 g cukr krystal
100 ml ocet
50 g čerstvý kopr
100 ml Bio mléko Kunín
300 ml Smetana ke šlehání 31% Kunín
100 ml olivový olej
1, 5 kg candát – filet
POSTUP:
Oba druhy brambor uvaříme doměkka. Poté je rozpůlíme, zprudka opečeme na másle a teprve poté osolíme.
Na másle opečeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme nové koření, bobkový list a cukr. Necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem. Přidáme 2/3 nasekaného kopru a vyvaříme ocet. Poté vlijeme mléko a smetanu. Vaříme 5 minut.
Přecedíme a dáme do espumové lahve. Zbylý kopr rozmixujeme v oleji. Candáta nakrájíme na 10 pravidelných porcí a kůži nakrojíme. Zprudka opečeme na másle.
Servírujeme první napěněnou omáčku, poté kousek ryby a doplníme bramborami. Na závěr zakápneme koprovým olejem.