Lehké a křehké maso candáta skvěle oživíte naší osvěžující omáčkou z kopru. Recept ideální do teplejších dní.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 500 g brambory mini
  • 100 g máslo Président Tourage 84%
  • sůl vločky
  • 100 g šalotka
  • 3 g nové koření
  • 3 ks bobkový list
  • 50 g cukr krystal
  • 100 ml ocet
  • 50 g čerstvý kopr
  • 100 ml Bio mléko Kunín
  • 300 ml Smetana ke šlehání 31% Kunín
  • 100 ml olivový olej
  • 1, 5 kg candát – filet

POSTUP:

  1. Oba druhy brambor uvaříme doměkka. Poté je rozpůlíme, zprudka opečeme na másle a teprve poté osolíme.
  2. Na másle opečeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme nové koření, bobkový list a cukr. Necháme zkaramelizovat. Zalijeme octem. Přidáme 2/3 nasekaného kopru a vyvaříme ocet. Poté vlijeme mléko a smetanu. Vaříme 5 minut.
  3. Přecedíme a dáme do espumové lahve. Zbylý kopr rozmixujeme v oleji. Candáta nakrájíme na 10 pravidelných porcí a kůži nakrojíme. Zprudka opečeme na másle.
  4. Servírujeme první napěněnou omáčku, poté kousek ryby a doplníme bramborami. Na závěr zakápneme koprovým olejem.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé