Dezertů z čokolády není nikdy dost. Piškot s hořkou čokoládou, kokosovými nočky a marinovanými fíky patří mezi ty sofistikovanější z nich. Určitě stojí za vyzkoušení.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 300 g mouka hladká
  • 200 g čokoláda hořká
  • 100 g máslo Président Tourage
  • 3 ks vejce
  • 100 g cukr krystal
  • 250 g mascarpone Galbani
  • 1 dl kokosové mléko
  • 50 g bílá čokoláda
  • 5 ks fíky
  • 1 dl javorový sirup
  • 30 g cukr moučka

POSTUP:

  1. Máslo rozpustíme s čokoládou, přidáme napůl vyšlehaná celá vejce, mouku, cukr krystal a dáme do formy.
  2. Pečeme při 170 °C 15 minut dle výšky hmoty. Po upečení necháme vychladit a nakrájíme na potřebné tvary. Před podáváním zahřejeme na 70 °C v troubě.
  3. Fíky si nakrájíme na pravidelné tvary a naložíme cca na 20 minut do javorového sirupu. Mascarpone smícháme s kokosovým mlékem a ochutíme cukrem. Tvarujeme pravidelné noky.
  4. Bílou čokoládu temperujeme a vykrájíme pravidelné kulaté tvary. Necháme zatvrdnout a podáváme. Část pečeného piškotu rozmačkáme na sypkou hmotu a podáváme pod marinované fíky.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé