Dezertů z čokolády není nikdy dost. Piškot s hořkou čokoládou, kokosovými nočky a marinovanými fíky patří mezi ty sofistikovanější z nich. Určitě stojí za vyzkoušení.
40 minut
Vegetarian
SUROVINY:
300 g mouka hladká
200 g čokoláda hořká
100 g máslo Président Tourage
3 ks vejce
100 g cukr krystal
250 g mascarpone Galbani
1 dl kokosové mléko
50 g bílá čokoláda
5 ks fíky
1 dl javorový sirup
30 g cukr moučka
POSTUP:
Máslo rozpustíme s čokoládou, přidáme napůl vyšlehaná celá vejce, mouku, cukr krystal a dáme do formy.
Pečeme při 170 °C 15 minut dle výšky hmoty. Po upečení necháme vychladit a nakrájíme na potřebné tvary. Před podáváním zahřejeme na 70 °C v troubě.
Fíky si nakrájíme na pravidelné tvary a naložíme cca na 20 minut do javorového sirupu. Mascarpone smícháme s kokosovým mlékem a ochutíme cukrem. Tvarujeme pravidelné noky.
Bílou čokoládu temperujeme a vykrájíme pravidelné kulaté tvary. Necháme zatvrdnout a podáváme. Část pečeného piškotu rozmačkáme na sypkou hmotu a podáváme pod marinované fíky.