Vánoční dezerty vaší kavárny nebo bistra by měly okouzlit svou atmosférou i chutí. Vyzkoušejte efektní tartaletku.

Modré pruhy
Vegetarian Icon Vegetarian
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g cukru moučky
  • 2 lžičky perníkového koření
  • sůl
  • 175 g másla
  • 2 vejce
  • 50 g cukru krupice
  • 50 g lískových ořechů
  • 200 g hořké čokolády
  • 200 g mléčné čokolády
  • 275 ml smetany ke šlehání Kunín 31 %
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 7 perníkových vloček
  • 1 lžíce cukrových perliček
  • 7 kuliček klikvy

POSTUP:

  1. V míse smíchejte 250 g mouky, 100 g moučkového cukru, 2 lžičky perníkového koření, špetku soli a na kostičky nakrájených 140 g másla, žloutek a celé vejce. Vše smíchejte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte hodinu odležet v lednici. Formu o průměru 24 cm vymažte 15 g másla.
  2. Odleželé těsto pomocí prstů vytlačte do koláčové formy o průměru 26 cm. Dno dobře propíchejte vidličkou a pečte 15 minut v troubě na 180 °C. Po upečení nechte zcela zchladnout.
  3. V pánvi rozpusťte 50 g cukru. Pak přidejte 20 g másla, 50 g lískových ořechů a špetku soli. Ořechy nechte zkaramelizovat, směs vlijte na plech s pečicím papírem, nechte vychladnout a pak nahrubo nasekejte nožem. V žáruvzdorné misce rozpusťte 200 g hořké a 200 g mléčné čokolády spolu s ½ lžičky mleté skořice. V rendlíku přiveďte k varu 275 ml smetany a postupně ji tyčovým mixérem vmíchejte do čokolády, až se vše spojí na hladký krém. Krém vlijte do upečeného korpusu a nechte v lednici 2 hodiny ztuhnout.
  4. Tartaletku ozdobte ze 2/3 nasekanými oříšky a hotovými perníkovými vločkami. Nakonec posypte třpytivým cukrovým zdobením a klikvou. Přejeme krásné a smetanové Vánoce.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé