Překvapte na cateringu tímto neotřelým dezertem. Stačí pár ingrediencí a vaše chuťové pohárky se rozezní jemnou chutí chřestu, intenzivní chutí čokolády a pikantní kyselostí limetky.
360 minut
10 PORCÍ
VegetarianBezlepek
SUROVINY:
500 g chřest zelený
5 dl smetana Kunín
100 g hořká čokoláda
100 g cukr krystal
5 ks limetka celá
100 g med
4 g agar
1 dl Selský jogurt Kunín bílý
POSTUP:
Čokoládu rozpustíme a smícháme s vyšlehanou smetanou. Ochutíme 1/3 cukru.
Chřest nakrájíme na malé kousky a smícháme s medem. Provaříme a přidáme bílý jogurt a smetanu.
Rozmixujeme a procedíme. Necháme zamrazit v mrazáku za občasného míchání anebo dáme připravit do zmrzlinového stroje. Zbývající cukr krystal rozpustíme, přilijeme limetkovou šťávu, přidáme lístky špenátu a provaříme.
Rozmixujeme. Přidáme agar a necháme zatuhnout. Pak servírujeme.