Ryba s netradiční přílohou. Zkuste candáta doplnit křupavým rajčatovým koláčem. O svěžest se postará koprová espuma.

Modré pruhy
Glutenfree Icon Bezlepek
Modré pruhy

SUROVINY:

  • 1800 g filet z candáta
  • 300 g brambory
  • 1 ks vejce
  • 300 g drcená rajčata
  • 5 g kopr
  • 50 g cukr krystal
  • sůl
  • 2 dl olej olivový
  • 1 dl ocet
  • 1 g bobkový list
  • 1 g nové koření
  • 5 dl smetana Kunín 31%
  • 100 g máslo Président Tourage 84%
  • 500 g listové těsto
  • 200 g rajčata

POSTUP:

  1. Na kůži candáta uděláme pravidelné zářezy a opečeme ho na polovině másla. Lehce osolíme.
  2. Cukr zkaramelizujeme, přidáme bobkový list a nové koření. Lehce osolíme a zalijeme smetanou. Přidáme kopr a povaříme.
  3. Poté rozmixujeme a procedíme. Dáme do espumy a stříkáme pěnovou omáčku. Drcená rajčata svaříme a smícháme s vejcem. Touto směsí naplníme kroužky vykrojené z listového těsta a pečeme při 180 °C přibližně 20 minut.
  4. Z brambor nastrouháme slámu a usmažíme ji. Candáta ozdobíme bramborovou slámou a polijeme zbytkem přepuštěného másla.

PRODUKTY POUŽITÉ V RECEPTU

DALŠÍ RECEPTY

VÍTEJTE VE SVĚTĚ PROFESIONÁLNÍ GASTRONOMIE!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Děkujeme za Vaši registraci.
Zkontrolujte svou doručenou poštu a nenechte si ujít novinky od Lactalis Foodservice.

Obdržení potvrzovacího e-mailu může trvat až několik minut.

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé

NENECHTE SI UJÍT NOVINKY PRO PROFESIONÁLY
ze světa gastronomie!

Jan Horký Podpis SVG malé

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký, šéfkuchař

Jan Horký Podpis SVG malé