Ryba s netradiční přílohou. Zkuste candáta doplnit křupavým rajčatovým koláčem. O svěžest se postará koprová espuma.
120 minut
Bezlepek
SUROVINY:
1800 g filet z candáta
300 g brambory
1 ks vejce
300 g drcená rajčata
5 g kopr
50 g cukr krystal
sůl
2 dl olej olivový
1 dl ocet
1 g bobkový list
1 g nové koření
5 dl smetana Kunín 31%
100 g máslo Président Tourage 84%
500 g listové těsto
200 g rajčata
POSTUP:
Na kůži candáta uděláme pravidelné zářezy a opečeme ho na polovině másla. Lehce osolíme.
Cukr zkaramelizujeme, přidáme bobkový list a nové koření. Lehce osolíme a zalijeme smetanou. Přidáme kopr a povaříme.
Poté rozmixujeme a procedíme. Dáme do espumy a stříkáme pěnovou omáčku. Drcená rajčata svaříme a smícháme s vejcem. Touto směsí naplníme kroužky vykrojené z listového těsta a pečeme při 180 °C přibližně 20 minut.
Z brambor nastrouháme slámu a usmažíme ji. Candáta ozdobíme bramborovou slámou a polijeme zbytkem přepuštěného másla.